Subscribe:

Pages

Sunday, August 15, 2010

Contest "Kenangan Ramadhan & Syawal"


Contest "Kenangan Ramadhan & Syawal"
anjuran adyshariz dari blog "A Story to Remember" & "SallDann"

contest menarik ni akan berakhir pada 31hb Ogos 2010 akan datang!

Ada masa lagi kawan2..sila terjah SINI untuk maklumat lanjut.

So, mama pertaruhkan 2 piccas, 1 kenangan Ramadhan dan 1 kenangan Syawal..

Kenangan Ramadhan (tahun 2009.. )

ohho..tahun 2009 merupakan tahun pertama ramadhan bersama si kecik mama, muhammad arif haidar! so, teruja ok! gambar diambil ketika kami sekeluarga bersama rakan mama dan rakan abah berbuka di luar. lokasinya di seafood area subang jaya. seronok dapat berbuka beramai2 ditemani si kecil ni..bertambah glamer mama hari tu sbb si kecik ni ada..kira jadi perhatian gitu..hehe..perasan tak orang kat belakang kami tu, diorang siap request nak pinjam arif si kecik mama tu tuk bergambar bersama diorang. Si arif pulak melayan jer..walaupun pada masa tu usianya baru mencecah 5 bulan ++, dia tak takut pada orang luar..so, sesedap rasa jer diorang bergambar dengan arif..! glamour arif tau..^_^

Kenangan Raya (tahun 2009 ..)

yee...2009 juga merupakan raya pertama mama seisi keluarga bersama si kecil. malangnya si abah bertugas pada hari sebelum raya dan raya ke-2. pada mulanya kata si abah, kami terpaksa beraya di kota selangor sahaja sebab tiada cuti pada abah, tapi last-last minute, si abah ajak juga balik pada malam raya ke kampung halaman abah di johor. kalau ikutkan turn, kena balik kampung halaman mama di kedah, tapi disebabkan cuti sangat singkat, tak dapat balik kedah..this year lah postpone raya di kedah ^_^. so balik lah kami sekeluarga pada malam raya tu, sampai pun dah lewat. tapi keesokkan harinya (hari raya) tetap bersemangat dan teruja! al-maklum beraya bersama permata hati buat kali pertama kan. pagi-pagi sebelum keluar, terasa WAJIB mengabadikan sekeping dua gambar keluarga..walaupun terkejar-kejar masa sebenarnya. yelah petangnya harus balik ke kota selangor semula sebab esoknya raya kedua, si abah telah mula bertugas!..walaupun dalam keadaan kelam kabut begitu, kemeriahan RAYA tetap dirasai!

ok, itu jer ceritanya..good luck to me! ^_^

sekian.

2 comments:

'NuReeN' said...

gd luck mamalieyna.. nureen nak masuk jgk tp piccas x der la yg ambik sekali masa raya huhuuuu... kelam kabut sgt masa tu..

Adyshariz said...

mamalieyna... gud luck ya..thanks join contest kita

~ PeSaNaN TuaN RuMaH ~

~ BUAT SEMUA TEMAN-TEMAN BARU & LAMA ~